Power Academy: Kom igång med Ögonstyrning - Stockholm

[Missing text '/eventcalendarpage/' for 'English']
Friday, February 21, 2020

Training Type: Workshop

Description:

Välkommen till vår Power Academy som inriktar sig mot det du behöver veta om ögonstyrning och hur du praktiskt kan hjälpa dina användare med denna manövermetod.

Under kursen kommer vi att fokusera främst på användandet av ögonstyrning. Vi går igenom olika verktyg och praktiska tips, med huvudmålet att du och dina användare kan utvecklas med ögonstyrningens möjligheter.  

 

Agendan för denna halvdags workshop är:

  • Vad är ögonstyrning? - Hur fungerar våra ögon och tekniken bakom styrsättet.
  • Tobii Eye Gaze Pathway - Alla användare är olika, vi börjar med olika förutsättningar, kunskaper med ett gemensamt mål, kommunikation
  • Vilka verktyg har vi att tillgå? – Vilka mjukvaror och inställningar är bra att använda och förstå sig på.
  • Praktisk tillämpning. - Fokus på olika användares motivation, förutsättningar och mål. Under detta moment övar vi i grupper för att prova på och känna oss bekväma med att anpassa tekniken efter användaren.

Målen för dagen är få en inblick i att vägen till kommunikation via teknologi är individuell, intressant, kräver övning och kreativitet. Du ska känna dig bekväm med olika användarbehov, de hjälpmedel som finns till hands och hur vi kan anpassa dessa utifrån användarens förutsättningar.

Kursen är främst riktad till förskrivare och personerna i nätverket kring en användare som vill förstå mer av och känna sig bekväma med ögonstyrning som manövermetod samt de möjligheter tekniken ger för användaren.

Kursen är kostnadsfri och vi tar med ögonstyrningsenheter lämpade för de praktiska momenten. Kursen är 3 timmar och vi alternerar mellan förmiddag och eftermiddag varannan månad

Vid frågor kontakta Magnus.Sundelin@tobiidynavox.com - 0709-810640 

Date & Time: Friday, February 21, 2020 01:00 PM - 04:00 PM CET

Location:

Tobii AB, Karlsrovägen 1  Tegelhuset nedanför parkeringen,  Danderyd,    18253,  Sverige

Presenter: Magnus Sundelin

Applikationsspecialist på Tobii Dynavox

This is the logo for the Power Academy

© Copyright 2021 Tobii Dynavox

Terms & ConditionsLegal NoticePrivacy Policy