Grundutbildning för arbetsterapeuter inom rehabilitering

[Missing text '/eventcalendarpage/on location' for 'English']
Friday, November 19, 2021

Training Type: Power Academy

Description:

I denna heldagsutbildning där vi blandar teori med praktik, grupparbeten och diskussioner får du som arbetsterapeut en grundläggande utbildning i:


Ögonstyrning som styrsätt - hur det fungerar och hur du kan göra inställningar och anpassningar för att förbättra upplevelsen för patienten. Vilka program som ingår i våra produkter och hur de kan hjälpa dig, patienten och nätverket.

Pek-, kontaktstyrning och skanning mm - hur det fungerar och hur du kan göra inställningar och anpassningar. Vilka program som ingår i våra produkter och hur de kan hjälpa dig, patienten och nätverket.

Olika nivåer/patientgrupper – Vi kommer utgå ifrån olika kognitiva nivåer, motoriska förutsättningar och diagnoser som hjälp för dig som förskrivare vid bedömning och utprovning.

Message banking – möjligheter när rösten försvinner, hur gör man och vad ska man tänka på?

Montering/positionering – Vi går igenom Rehadapts monteringslösningar för fast och fristående montering.

24/7–perspektivet – kommunikation sker överallt och hela tiden. Hur ser vi till att våra AKK-användare får denna möjlighet?

Omgivningskontroll och kognitivt stöd – Vi visar våra högteknologiska lösningar för omgivningskontroll och det smarta hemmet. Vi kommer även titta på de kognitiva stödfunktionerna i AKK-programmen och Accessible Apps (ger enklare åtkomst till olika appar så som Spotify, Youtube och Facebook Messenger)

Evidensbaserade lösningar för AKK på olika nivåer med störst fokus på textanvändaren. Vi går igenom våra program (se längre ner), forskningen bakom dessa och stöd vid implementering.

Prova på – du kommer under dagen få många möjligheter att bekanta dig med våra produkter så att du känner dig trygg med våra AKK-lösningar.

Lågteknologisk AKK och kognitivt stöd – vi kommer presentera våra lågteknologiska lösningar för AKK och hur du kan skapa ditt eget schema och strukturstöd i vårt program Boardmaker 7.


Produkterna du kommer få en introduktion till är:

Ögonstyrning: I-13, I-16 och PCEye

Pekstyrning: I-110, SC Tablet, iPad mini bundle

Program: TD Snap Core First, Snap Scene, Communicator 5, Gaze Viewer, Magic Eye FX, Boardmaker 7, Google Assistant, Accessible Apps, Message banking, Pathways for Core First

Övrigt: AccessIT, Rehadapt och tillbehör


Förmiddags- och eftermiddagsfika samt lunch ingår. Specialkost meddelas i anmälan.

Utbildningen är kostnadsfri men om man uteblir utan att avanmäla sig senast 12 timmar innan kurstillfället utan att ha giltig anledning som tex sjukdom/olycksfall debiteras man 500 sek då vi har kostnader per deltagare. Avanmälan kan göras till swedensales@tobiidynavox.com


Tipsa gärna kollegor om utbildningen.

Med vänlig hälsning / Tobii Dynavox Sverige


PS Har du frågor är du välkommen att mejla oss på sweden.sales@tobiidynavox.com

Course Content Level: Introductory

Date & Time: Friday, November 19, 2021 09:00 AM - 04:00 PM CET

Location:

Tobii Dynavox AB  c/o Tobii AB Karlsrovägen 2D,  Danderyd,    182 53,  Sweden

Cost: Free of Charge

Open Seats: 15

Presenter: Kristina Rex

Register

In order to be able to support you we will process your personal data according to our Privacy Policy.

© Copyright 2021 Tobii Dynavox

Terms & ConditionsLegal NoticePrivacy Policy